Länkar

Fredagslänkar!

29 mars 2019

Det är FREDAG och det betyder länkar till sånt som lär oss mer om världen. Jag fick för övrigt en sån insikt i dag i stallet. Vanligtvis har jag alltid bråttom, men den här förmiddagen var Magnus hemma med Majlis och jag kunde ta all den tid ag ville. Det kändes så fint att ta det lugnt och låta alla små uppgifter ta sin tid. Mådde bra av det.

Men nu till dagens länkar. Den här veckan ORKAR jag inte med varken Mueller eller Brexit så det blir mindre politik än vanligt.

Om transkvinnor som är tvingade att dölja sin könsidentitet när de reser över gränsen mellan Mexiko och USA.

Skolelever skickar inte lappar till varandra längre, de kommunicerar över Google Docs.

Skillnaden mellan hur kvinnor och män skriver e-post och att det kanske ändå är den traditionellt kvinnliga modellen fler borde använda sig av.

Mycket fin långläsning om en val, en kanotutflykt, en olycka och hur livet förändrades för några personer som åkt på semester till Alaska.

Dagen då dinosaurierna dog.

En kvinna som aldrig känt smärta eller ångest (hon är 71 i dag).

En viktig text om hur vi kan bli mer inkluderande gentemot bland annat transpersoner i språket vi använder. ”‘Chestfeeding’ rather than ‘breastfeeding’!”

Tack vare vinterns regn blommar Kalifornien. Det är otroligt vackert, men skapar också problem då tusentals influencers åker för att bli fotograferade bland blommorna och samtidigt trampar ner dem. #horribleperson

Social media is ruining our memories.

Innan vi flyttade till LA gjorde Magnus ett dejtingprogram för äldre människor. Hjärtevänner heter det. I en park i Beijing sker ungefär samma sak. Här samlas folk som är över 60 för att träffa kärleken.

Innan vi flyttade till LA gjorde Magnus ett dejtingprogram för äldre människor. Hjärtevänner heter det. I en park i Beijing sker ungefär samma sak. Här samlas folk som är över 60 för att träffa kärleken.

Ni kollar väl på Fleabag? Så jäkla bra! Är lite besviken på Better Things, men de har tydligen fått en fjärde säsong så kanske den här blir bättre mot slutet. Ja och så har en av mina all time älsklingsserier premiär på söndagen. Den allra sista säsongen tyvärr.

Jag vet att jag tipsat om den förut, men P3 Dystopia är väldigt vägjord. Och lite hemsk.

En lista med bra länkar

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Tessa 30 mars 2019 at 02:16

  Hjälp, det finns ingen link till sen där fina långläsningen!

  • Reply Peppe Öhman 30 mars 2019 at 14:47

   Sorry! Korrigerade genast!

   • Reply Tessa 4 april 2019 at 00:37

    Tack för tipset, definitivt läsvärd. 🙂

 • Reply Carin 30 mars 2019 at 06:39

  Har inget smart att tillföra utom att videon på din förtjusande dotter är underbar och att det är en högtidsdag då sjunde säsongen av Veep börjar 😊.
  Om Veep; undrar vad dehär finlandsinfluenserna i serien kommer ifrån. De dricker ur Iittala-muggar, har nån annan märkt det? Plus den bisarra finska Minna som dök upp då och då.

  • Reply Peppe Öhman 30 mars 2019 at 14:47

   <3 Jag har tänkt mycket på Minn, men missat muggarna! Ska forska vidare i detta.

 • Reply Jenny 30 mars 2019 at 06:40

  Här kommer mitt tips: https://www.dn.se/nyheter/sverige/jamila-upplevde-ofattbara-overgrepp-som-slav-hos-is-moter-is-anhangare-i-sverige/

  Varning för HEMSKT innehåll, och artikeln är bakom betalvägg. De pratar även om det här: https://sverigesradio.se/avsnitt/1279149

  • Reply Peppe Öhman 30 mars 2019 at 14:48

   Ja hu! Det var det första jag läste förra lördagen och har inte kunnat sluta tänka på den fastän jag aktivt försökt att inte göra det pga av vidrigt. Hade tänkt länka till den, men glömde. TAck för att du gjorde det!

 • Reply Ulrika 30 mars 2019 at 07:08

  obs tror du glömde länken till långläsningen om valen/kanotutflykten/olyckan/livsförändringen/Alaskasemestern!

  • Reply Peppe Öhman 30 mars 2019 at 14:48

   Sorry! Korrigerat nu!

 • Reply Catharina 30 mars 2019 at 14:31

  Apropå den första länken om manliga / kvinnliga sätt att maila, då har de ju rätt i att vi är ”damned if we do, damned if we don’t” eftersom det OCKSÅ verkar påverka mottagarna om det är ett manligt eller kvinnligt namn som är avsändare 😮😮 Läste om detta ”experiment” för ett tag sen och kom att tänka på det nu när jag läste om sättet vi mailar på: https://www.huffingtonpost.com/entry/what-happened-when-a-man-signed-work-emails-using-a-female-name-for-a-week_us_58c2ce53e4b054a0ea6a4066?ncid=engmodushpmg00000004

  • Reply Peppe Öhman 30 mars 2019 at 14:49

   TACK för länk! Ska genast läsa.

  Leave a Reply