Feminism Los Angeles Personligt

Varma kvällar i Santa Monica

30 mars 2019

Klockan är halv nio och vi har precis kommit hem från en av Vidars bästisar föräldrar. De bor bara några kvarter bort så det blev en kort promenad. Det fina med just den här promenaden var att det var varmt i kvällen. Hela 22 grader sa Alexa när vi kom hem. Jag antar att det är Santa Monicas motsvarighet på när man i Helsingfors plötsligt märker att det ör ljust ute klockan åtta på kvällen.

På det stora hela har det varit en social dag. Vi åt frukost med en bekant från Finland som var här på arbetsresa. Eftersom Los Angeles gör sig som bäst om man låtsas vara lokal (alltså i motsatsen till att göra klassiskt turistiska grejer) är en vecka alldeles för kort. Då får man helt enkelt prioritera några saker och sen lova sig själv att en dag återvända och fortsätta på listan. Vi rekommenderade lunch på Beverly Hilton och solnedgångsdrink på Perch.

Vidar sov över hos en kompis och vi hade lovat Majlis lekpark. Således styrde vi mot den nyöppnade på stranden nedanför vårt hus.

Sen gick vi hem. Jag åt chokladpopcorn medan vi kollade på finalen av The Walking Dead. Det slog mig att jag är en mycket större hedonist när Magnus är hemma. Utan honom skulle det aldrig falla in att kolla på tv-serie mitt på dagen. Gud vilken tråkig person jag egentligen är. Det slog mig också, URSÄKTA GENERALISERINGEN, men när kvinnor är stressade säger män ofta: men ta det lugnare, tvätta/städa/plocka inte, säg nej till projekten osv. Istället för att hjälpa till. Det är världens enklaste lösning att säga ”stressa ner”, men den rent konkreta lösningen är chippa in.

Jaja, sen kom Vidar hem och gick vi över till grannarna som försökte förklara kreditsystemet i USA för oss. Vi beställde också thaimat och hade det allmänt trevligt. Och nu är vi framme där jag började det här inlägget. Hoppas ni har haft en fin lördag. <3

Söndag i Echo Park
I mina Santa Monica-kvarter

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Ulrika 31 mars 2019 at 00:35

  håller SÅ med om spaningen att män ofta säger ”ta det lugnt, prioritera bort” – men sällan går in och GÖR. (ja en generalisering men hur ska man kunna identifiera generella tendenser utan generaliseringar? tycker det är omotiverade och felaktiga och ickekonstruktiva generaliesringar osm är problemet, inte att kunna resonera kring generella tendenser). Tänker att män kanske ofta säger så eftersom det är deras strategi rätt ofta? att om de inte pallar, så gör de helt enkelt bara inte. så får det antingen bli stökigt eller så går ngn annan in.

 • Reply Sunni 31 mars 2019 at 05:00

  ”Det är världens enklaste lösning att säga ”stressa ner”, men den rent konkreta lösningen är chippa in.”

  Håller helt med. Och gärna chippa in speciellt på planerings/logistik/administrations-stadiet.

 • Reply Ann Rumbleinthearctic 31 mars 2019 at 05:16

  Det där med varma kvällar i USA blev jag inte van vid förrän vi flyttade till Madison, eller ja, varma kvällar på sommaren då försåts 🙂

 • Reply Söndagslistan på en måndag - Livet & LA 1 april 2019 at 16:29

  […] HELGEN:Vi var ovanligt sociala den här helgen. På lördagen åt vi frukost nere på stranden med en bekant och samma eftermiddag/kväll hängde vi oss några kompisar i […]

 • Leave a Reply