Los Angeles

Söndag i Echo Park

31 mars 2019

Hallå hallå! Här kommer ett vardagsinlägg. Befinner mig i en fas där jag är oerhört trött på mig själv och min röst. Tror att det enda botemedlet mot det är att läsa fler böcker och har lyckligtvis läst två RIKTIG bra på sistone: Nina Wähäs Testamente och Amanda Svenssons Ett system så magnifik att det bländar.

Men det var inte det jag skulle blogga om i dag. Istället tänkte jag visa upp vår lilla utflykt till Echo Park. En favoritplats i staden med många favoriter. Här brukade jag intervjua folk medan jag ännu gjorde Studio HBL och här finns också några av stans bästa tacos på Guisados.

Jag dricker alltid lemonaden, medan de andra väljer nåt slags melonsaft. Ni kan ju räkna ut vilken som är oerhört mycket godare.

Bara några kvarter bort ligger Dodgers Stadium och det råkade vara match idag. Det ledde till att parkeringen inte var världens lättaste att fixa, men vi lyckades till slut. Vi hade bestämt träff med några vänner som bor i närheten och satte oss på en filt i skuggan.

Just det! Jag skulle ju skriva om alla kläder jag fyndat i mitt skåp! Skjortan har jag fått i födelsedagspresent av Magnus för många herrans år sedan. Är ganska säker på att han köpte den på Urban A i Helsingfors och att det är Designer’s Republic. Västen/klänningen är second hand-Ganni och shortsen som man inte ser är nåt slags gamla Weekday från före vi flyttade till LA. Har faktiskt väldigt många plagg som har mellan 7-10 år på nacken.

Syskonen Öhman såg en dam som sålde frukt och rusade iväg för att köpa vattenmelon. Jaja, något måste de ju också använda sig av för att få klibbiga fingrar och samla smuts kring området kring munnen.

När allt var uppätet beslöt vi oss för att testa trampbåtarna. Trampsvanarna? Otroligt mycket roligare än vad man initialt kunde föreställa sig.

Kände mig gammal och präktig när jag gav förebrående blickar åt ungdomen som tog av sig flytvästarna så fort de satt sig i båten. Men de allra flesta lydde svanuthyrarna. På bilden ovan Hannu, Lilli och Felix.

Bilden ovan kunde för övrigt bli Magnus och min nya poddbild. Den nuvarande är från 2016 i en trampbåt på samma plats. Jag var gravid med Majlis då. Tiden, hur fort rör den sig egentligen?

Som ni se kan man faktiskt vara cool OCH använda flytväst. Det var väldigt varmt i Echo Park så efter en halvtimme ute på dammen beslöt vi oss för att trampa iland, ta en kort promenad och sen skiljas åt.

Vi kollade på sköldpaddorna, lekte i parken och satte oss sedan i bilen. Knappt fyrtio minuter senare var vi hemma. Majlis slocknade, Vidde drog på playdate och Magnus och jag spelade in en podd. Det var liksom den söndagen.

Varma kvällar i Santa Monica

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Söndagslistan på en måndag - Livet & LA 1 april 2019 at 16:53

    […] med en bekant och samma eftermiddag/kväll hängde vi oss några kompisar i grannskapet. På söndagen träffade vi våra enda finska kompisar i […]

  • Leave a Reply