Jobb

Fokusera på fem saker

2 april 2019

Imorse drog Maja och jag två Friday Lab-sessioner och de väckte som vanligt massor av tankar om inspiration i mig. En av deltagarna sa att hon plockade upp en liten, len sten som hon har i fickan för att påminna sig själv om att hon är mer än bara sitt jobb. Det är både en blinkning till barndomens lättsamhet och en konkret påminnelse. Jag tycker det var en så otroligt smart grej och fin symbolik.

Andra berättade om arbetsintervjuer, nygrundade företag och flyttar som sträcker sig tusentals kilometer. Alla sysslar inte med dramatiska förändringar, det viktigaste och det som fick Maja och mig att grunda labbet var att stanna upp och ta tid för sig själv. Ta reda på vad som är viktigt, roligt och relevant. Det är så lätt att vi går vilse i normer, andras förväntningar och vardagen.

Maja skickade den här videon till mig för några dagar sen (älskar när folk skickar videon, poddar och texter. Karin J brukar skicka mig artiklar som antingen handlar om litteratur eller feminism). Låt er inte avskräckas av att den handlar om Warren Buffet och hans pilot (kunde lätt vara en dealbreaker för mig). Poängen är att för att få något gjort måste man verkligen fokusera på det och VÄLJA att inte försöka fokusera på tjugo andra saker samtidigt. Fokuset behöver absolut inte vara pengar eller karriär, de kan handla om att spela ett instrument, skriva en bok, med tid med familjen eller lära sig tala ett nytt språk.

Jaja, för er som bloggar eller har webbsajter som vill ha mer besök tänkte jag också passa på att tipsa om Jennifers SEO-guide. Och ni kan väl höra av er om RSS-feeden för nya bloggen inte funkar så försöker jag styra upp det.

Orka vara författare

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Sarah 3 april 2019 at 00:26

  Hej! På min RSSläsare (Feedly) kan jag bara se några ord från första meningen i inlägg, och måste sen klicka vidare till TWWP för att läsa hela inlägget. Kanske ingen big deal men det är störigt, och andra bloggar som funkar så i min Reader scrollar jag ofta förbi pga allt klickade fram o tillbaka men jag vill ju inte scrolla bort dig 🙁

 • Reply MC 3 april 2019 at 05:19

  På nya bloggen får jag bara upp gamla inlägg. Senast från i fredags. Kan dock vara min webbläsare för den har stökat lite.

  • Reply Nora 3 april 2019 at 11:58

   Samma här, fredagslänkarna är det senaste.

  Leave a Reply